Kezdőlap
 
Tisztelt Gazdálkodó!

Tisztelt Gazdálkodó!

Kistermelői élelmiszer előállítással kapcsolatos ingyenes szaktanácsadást ajánlok Önnek honlapunkon:
www.kistermelőinfo.hu

Bővebben...
 
Felhívás!

 Rendkívüli téli időjárás, erős havazás Letöltés ITT!

 

 

 

 
K Ö Z L E M É NY !

 A Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt közleménye!
letölthető ITT ! (pdf)

 
Ebzárlat és legeltetési tilalom engedélyezése

 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL  Élelmiszerlánc-biztonsági ls Állategészségügyi Igazgatósága Püslökladányi Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenörző Hivatala.

HATÁROZAT

 
Pályázati felhívás!

Pályázati felhívás


Báránd Község Önkormányzata
értékesíteni kívánja a tulajdonát képező, bárándi 646 hrsz. alatt nyilvántartott
felépítményes ingatlanát /régi Művelődési Ház/.

Az ingatlan fontosabb paraméterei:

•    tulajdonos: Báránd Község Önkormányzata 1/1 tul. arányban
•    a telekterület nagysága: 1360 m2
•    az épület hasznos alapterülete: 321,6 m
•    a település központjában, főút mellett, frekventált helyen található; parkolóval rendelkezik;
•    címe: Báránd, Kossuth tér 9.
•    irányár: 20 millió Ft

A pályázatokat  - árajánlat megjelölésével – zárt borítékban a Polgármesteri Hivatal címére lehet eljuttatni / 4161 Báránd, Kossuth tér 1./  2011. november 02-án 1300 óráig.
 A Képviselő-testület fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa.

Bővebb felvilágosítás: 06-54-466-030

Báránd, 2011. szeptember 28.

 

 

 

 
"Kisgólyák"

Augusztus 29-én megérkeztek iskolánkba a "Kisgólyák"

3 napon át játékos feladatokat kaptak,bebarangolták az udvart,az épületeket.
Hatalmas lábnyomokat követve,tarisznyájukban hamuban sült pogácsával,megbirkóztak a sárkányokkal,
boszorkányok földjén összerakták a szétszórt térképet,mely megmutatta az utat Tündérországba.
A kézműves foglalkozáson gyönyörű könyvjelzőket,karkötőket készíthettek.
Mire elérkezett szeptember elseje,félelem nélkül engedték el az óvónénik kezét,hogy elmondhassák az eskü szövegét,és
teljes jogú tagjaivá váljanak iskolánknak.
Kedves Gyerekek!
Kívánom,sok örömet leljetek a tanulásban,és olyan vidáman teljen a következő nyolc év,mint ez a három nap a táborban. 

Képek a galériaban megnézhetők. ITT!

 

 

 
Népszámlálás

 

 

Start előtt a népszámlálás!
 
Többéves előkészítő munkát követően célegyenesbe ért az október 1-től október 31-ig tartó, 2011. évi népszámlálás. A cenzus előkészítése az ütemtervnek megfelelően zajlik. Elkészült, tesztelés alatt áll a kérdőívek internetes kitöltését biztosító elektronikus adatbeviteli rendszer. Jelentős fejlesztésként valósult meg az összeírás végrehajtásában közreműködők – jegyzők, felülvizsgálók, területfelelősök, stb. - munkáját segítő informatikai alkalmazás, a monitoring rendszer. E rendszer segítségével napról napra nyomon követhető az összeírás állása. Jelenleg is tart az oktatók oktatása, vagyis azok képzése, akiknek feladata a népszámlálásban résztvevő mintegy 40 ezer számlálóbiztos felkészítése. A számlálóbiztosok oktatása szeptemberben veszi kezdetét. A számlálóbiztosokat a települési/kerületi jegyzők alkalmazzák, toborzásuk augusztus végére zömében befejeződött.
Az idei népszámlálás – amely szám szerint a 15. a hazai cenzusok sorában - két tekintetben is az első. Ez lesz az első olyan átfogó nép- és lakásszámlálás az országban, amelyet az Európai Unió tagállamaként hajtunk végre, de első lesz az idei cenzus azért is, mert - a www.enepszamlalas.hu honlapon keresztül - először nyílik mód a kérdőívek elektronikus kitöltésére.
Az összeírás időszakát megelőző napokban, szeptember végén a számlálóbiztosok minden háztartásba eljuttatnak egy azonosító- és egy belépési kódot. Ezek segítségével lehet a kérdőíveket interneten kitölteni, október 1. és október 16. között. A kérdések helyes megválaszolását a programba épített magyarázatok segítik. A KSH azokra is gondolt, akik nem rendelkeznek internettel, de mégis szeretnék on-line visszajuttatni a kitöltött kérdőíveket. Nekik lehetőségként több nyilvános közintézmény, pl.  könyvtárak, faluházak, stb. internet kapcsolódási helye áll rendelkezésre az ország számos településén. Ezeken a helyeken az adatvédelem teljes biztosítása mellett nyílik lehetőség a népszámlálási kérdőívek számítógépes kitöltésére. Fontos, hogy az egy lakásban lakó személyekről szóló kérdőíveket tehát vagy  interneten vagy papíron kell kitölteni.
Hazánkban ez év októberében csaknem 40 ezer számlálóbiztos közel 5 millió címet keres fel a népszámlálás lebonyolítása érdekében. A számlálóbiztosok sorszámmal ellátott hivatalos okmánnyal kötelesek igazolni, hogy megbízatásuk e munkára szól. Az igazolvány a garancia arra, hogy az illető a lakásba kizárólag a népszámlálás miatt szándékozik bejutni.
A lakosság védelmében a népszámláláshoz bármilyen módon kapcsolható bűncselekmények, szabálysértések megelőzése érdekében a Központi Statisztikai Hivatal és az ORFK együttműködési megállapodást kötött. 
A lakosság tájékoztatása, a népszámlálás népszerűsítése, a valós válaszadásra ösztönzés érdekében együttműködési megállapodások sora született meg a KSH és az országos kisebbségi önkormányzatok, az egyházak, a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek, valamint a Magyar Könyvtárosok Egyesülete között.
A népszámlálással kapcsolatos részletes információk a www.nepszamlalas.hu  oldalon érhetők el. 
A népszámlálással kapcsolatos tájékoztató videókat a http://www.youtube.com/nepszamlalas oldalon találhatnak, melyből pontos tájékoztatást kapnak a népszámlálás menetéről.

Kérjük, segítsék számlálóbiztosaink munkáját házszámaik és ajtószámaik pontos megjelenítésével, illetve a pontos címük postaládákon való elhelyezésével!
Az ADATSZOLGÁLTATÁS – a nemzetiségre, az anyanyelvre, a vallásra, a tartós betegségre és a fogyatékosságra vonatkozó kérdések kivételével – KÖTELEZŐ! Az adatszolgáltatók kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni, erre törvény kötelezi. A válaszadást megtagadók ellen szabálysértési eljárás indítható!

 

 

 

Bővebben...
 
Pályázati felhívás

 

 
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 Következő > Utolsó >>

Találatok 289 - 297 / 302