Kezdőlap
 
Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék


A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI
MINŐSÉGI TERMÉK TÁRSASÁG
 
Pályázatot hirdet
Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék”
kitüntető díj elnyerésére 2012. évben
 
 
 1. A pályázat célja:
 
  • Hajdú-Bihar megyében előállított termékek magas minőségi színvonalának elismerése, népszerűsítése, piacra jutásának segítése.
  • A fogyasztók segítése a minőségtudatos, környezetbarát termék kiválasztásában.
  • A megye területén fellelhető nemzeti értékek azonosítása, azok továbbítása a nemzeti értéktárba.
 
 
 1. A pályázók köre:
 
Hajdú-Bihar megyében székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek, természetes személyek, valamint társadalmi és civil szervezetek.
Egy pályázó csak egy termékre, termékcsoportra nyújthat be pályázatot.
 
 

 1. A termék:
 
Kizárólag kereskedelmi forgalomra képes termék, tárgy, amely a megyére jellemző alapanyagból, illetve helyi hozzáadott értékkel a megyében készül, és megjelenésében egyediséget hordoz.
A kitüntető díjra pályázott termék legyen besorolható a következő kategóriák egyikébe:
 • kézműves alkotás, kézműipari termék,
 • mezőgazdasági-, élelmiszeripari termék,
 • ipari termék.
 
 
 1. A pályázat benyújtásának módja, helye és határideje:
 
A pályázat egységes pályázati adatlapon nyújtható be, amely a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Hivatalában szerezhető be (4024 Debrecen, Piac u. 54. fsz. 13. szoba) vagy letölthető a www.hbmo.hu internetes oldalról.
A pályázati adatlap kitöltésével kapcsolatos információkat Tóthné Bobonka Magdolna nyújt (elérhetőségei: 52/507-544, Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. , Jogi és Koordinációs Osztály, fsz. 13. szoba).
 
A pályázatot 1 példányban, zárt borítékban, postai úton ajánlott küldeményként a
 
Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság
 1. Debrecen, Piac u. 54.
 
címre kell elküldeni, vagy személyesen a megyei önkormányzat Titkárságán kell leadni (Debrecen, Piac u. 54. fsz. 1.).
 
A borítékon kérjük feltüntetni:
Minőségi Termék Pályázat 2012”
 
 
A pályázatok beérkezésének határideje:
 
2012. szeptember 28. (péntek) 12.00 óra
 
 
 1. Az elbírálás szempontrendszere:
 
Az elbírálás az 1. pontban meghatározott célok, valamint a 3. pontban felsorolt feltételek figyelembevételével történik.
Előnyt élveznek a környezetbarát-, bio-, valamint ökotermékek, továbbá azok a termékek, amelyek előállítása környezetbarát-, bio-, ökotechnológiával, környezetbarát csomagolásba, illetve környezetkímélő anyagok felhasználásával történik.
Nem kerül elbírálásra a beérkezési határidő után érkezett pályázat, valamint az a pályázat, amely nem az erre a célra szolgáló adatlapon lett benyújtva. Amennyiben egy pályázó több pályázatot nyújt be, úgy az összes pályázatát kizárja az elbírálásból.
 
 
Egyéb tudnivalók:
 
A pályázatok elbírálására a pályázati határidő lejártát követően a Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság ülésén kerül sor.
A Társaság dönt a „Hajdú-Bihar Megye Minőségi Terméke” díj, valamint a „Hajdú-Bihar Megye Kitüntetett Minőségi Terméke” díj odaítéléséről. A kitüntetett minőségi termék díjat az arra érdemesnek talált termék (termékcsoport) kapja, ez a díj minden kategóriában egy-egy terméknek adható.
A Társaság döntéséről a pályázók értesítést kapnak.
A nyertes pályázók oklevelet kapnak, valamint feltüntethetik termékeiken a “Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék” védjegy emblémáját. A díjazott pályázó részére az embléma elektronikus formában az oklevéllel együtt kerül átadásra.
A védjegy egy jelző, amely termékek, szolgáltatások egymástól való megkülönböztetését segíti. A védjegy az a jel, ami megkülönböztet egy árut, vagy szolgáltatást a versenytársak más, hasonló, vagy akár azonos tartalmú, termékeitől. A védjegy a legtöbb vállalkozás számára értékes tőke. A fogyasztók érzelmileg kötődnek, bizonyos nevekhez, aminek alapját a már megszokott védjeggyelellátott termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos érzelmek adják.
A Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék embléma használatára vonatkozó szabályzat, valamint a korábbi díjazottak felsorolása megtalálható a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapján, a www.hbmo.hu címen a letölthető dokumentumok között.
  
 
A Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság


 
< Előző   Következő >