Kezdőlap
 
Felhívás
 

Felhívás!

 

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és Trollius Europaeus Bt. tisztelettel értesíti Önt, és az Ön által képviselt szervezetet, hogy a Kaba-földesi gyepek Natura 2000-es terület fenntartási tervének társadalmi egyeztetése keretében, jelen kifüggesztés során az elkészült terv véleményezhető.

 

A NATURA 2000 védettség alapján a terület része az Európai Unió által kijelölt ökológiai hálózatnak, így az ilyen területeken olyan természetvédelmi szemléletű gazdálkodást vagy kezelést kell folytatni, amely segít a biológiai sokféleséget fenntartani, a közösségi jelentőségű állat- és növényfajok illetve a természetes élőhelyek védelmével.

A Kaba-földesi gyepek (azonosító kódja: HUHN20093) egy kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület (röviden KjTT, angolul SAC). A területen számos közösségi jelentőségű élőhelytípus és számos védett ún. jelölő faj található. A tervezés célja egy olyan együttműködés kialakítása, mely során olyan kezelések és gazdálkodási módok honosodjanak meg, hogy a védett terület értékei is megőrződjenek, sőt fejlődjenek.

 

A fenntartási terv a társadalmi egyeztetés során az érintett települések önkormányzatának hirdetőjén túl elektronikusan is megtekinthető lesz. A terv véleményezhető, és egyéb információk kérhetőek 2014. szeptember 1-ig, a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. és a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. email-címen és a 30/411-2272-es telefonszámon.

 

Túrkeve, 2014. augusztus 22.

www.barand.hu/file/HUHN20093.pdf 
 
< Előző   Következő >