Kezdőlap
 
Felhívás!
 

F  E  L  H  Í  V  Á  S !


A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete a Bács Agrárház Nonprofit Kft.-vel, „Integrált növény- és talajvédelmi ismeretek” címmel tanfolyamot szervez:

Tudnivalók a képzésről:

Egy tanfolyamon maximum 30 fő vehet részt. Párhuzamosan több tanfolyam is indulhat.

Egy képzés 80 óra, 10 oktatási nap.                                                                                                 
 A képzés költsége a gazda részére 95 000- Ft., amit januárban azonnal vissza is kell igényelni!Fontos ! Aki a Bács Agrárház Kft.-vel akarja visszaigényelni a költséget, az az első alkalommal hozza magával az MVH jelszavát!

Miért éri meg ezen a képzésen részt venni a gazdának?  - Mert most ingyen (igaz utólagos visszatérítéssel, tehát nekik meg kell előlegezni a költséget) megszerezheti azt a tanúsítványt az integrált képzésről, amely előbb-utóbb jogszabály általi kötelezettség lesz (jelenleg még nem az!), és később már csak térítéssel fogja tudni e papírt megszerezni. Tehát ez egy egyszeri, vissza nem térő lehetőség idén december 31-ig. E mellett minden a tanfolyamon részt vevő gazda megkapja azokat a legkorszerűbb integrált növényvédelmi ismereteket, amelyeket a gyakorlati munkájában eredményesen használhat és kamatoztathat. A plusz tudás pedig többlet eredményt is hoz számára.

Ki igényelheti vissza a képzés díját?


A képzés díját őstermelői, vagy mezőgazdasági vállalkozói igazolvánnyal rendelkezők, továbbá MVH regisztrációs számmal rendelkező mezőgazdasági vállalkozások alkalmazottjai igényelhetik vissza.

Őstermelő esetén:

-       saját őstermelői igazolvány szám + MVH regisztrációs szám

-       családi gazdaság vezetője megbízhatja a tagját, hogy a nevében részt vegyen a képzésen + a családi gazdaság vezetőjének az MVH regisztrációs száma

-       közös őstermelőivel adott képzésen csak egy fő vehet részt a képzésen + MVH regisztrációs szám (következő alkalommal közös őstermelői igazolvánnyal rendelkező másik személy is részt vehet, akár ugyan azon a típusú képzésen is).

Fontos:

A visszaigénylés ideje alatt is (2015. január) rendelkezni kell őstermelői státusszal!

Ez különösen fontos a GYES-en lévő személyek esetén:

2014. január 1-jétől a gyermek egyéves kora után időkorlátozás nélkül lehet dolgozni úgy, hogy eközben a gyermekgondozási díj is folyósításra kerül.

A gyermek egyéves kora előtt nem lehet azonban keresőtevékenységet folytatni, kivéve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást.

Mindezek alapján, amennyiben a gyermek egyéves elmúlt, akkor a szülő időkorlát és bérkorlát nélkül végezheti az őstermelői tevékenységét.

Egyéni vállalkozás esetén:

-  e.v. igazolvány + MVH regisztrációs szám

-  e.v. is megbízhatja az alkalmazottját + az egyéni vállalkozó MVH regisztrációs száma + MEGHATALMAZÁS (a vállalkozó megbízza az alkalmazottat, a képzésen való részvételre, amelyet aláírásukkal igazolnak).

-  a felnőttképzési szerződést a vezetőnek is alá kell írnia, valamint le kell pecsételnie

Mezőgazdasági vállalkozás, önkormányzat

-       a cég meghatalmazottjaként is részt lehet venni a képzésen a cég MVH regisztrációs számával + MEGHATALMAZÁS (a cég vezetője megbízza az alkalmazottat, a képzésen való részvételre, amelyet aláírásukkal igazolnak).

-  a felnőttképzési szerződést a vezetőnek is alá kell írnia, valamint le kell pecsételnie

FONTOS:

-  ÚMVP által finanszírozott képzésre lehet jelentkezni MVH regisztrációs szám nélkül, DE A KÉPZÉS BEFEJEZÉSE ELŐTT MEG KELL SZEREZNIE AZT. A képzés lezárása előtt a NAKVI felé be kell nyújtania a képzőszervezetnek egy adatmódosítási kérelmet (pl. őstermelő, de még nincs reg.szám, akkor leadhatja a jelentkezését).

BEFIZETÉS

-  Arról a számláról kell a képzés díját átutalni, amely az MVH által nyilvántartásba lett véve. Ha más számlaszámról történik az átutalás (pl. családtagéról), akkor egy meghatalmazást kell készíteni erről.

A támogatási és kifizetési kérelem benyújtásának időpontja:

2015. évben január 1-jétől január 31-ig!

KÉPZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

Hiányzások kezelése

Az OKJ-s és a hatósági képzések 20 %-ról lehet hivatalosan hiányozni. Ezért a képzés elindulása után még van lehetőség az utólagos jelentkezésre (a 20 % leteltéig). A hallgatók adatit a NAKVI felületén kell rögzíteni, amelyen generálódik a felnőttképzési szerződés.

 

A tanfolyamot mind azon településen megszervezzük, ahol minimum 30 fős létszám rendelkezésre áll.

 
Jelentkezni lehet és további információk:

 Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara
Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete
4032 Debrecen, Böszörményi u. 146.
Fogadóóra: hétfő, szerda, péntek: 8.30–12.00.
Telefon/ fax:52/525-920
e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Debrecen, 2014.08.18.

 

                                                          Dr. Kiss László sk.

 
< Előző   Következő >