Kezdőlap
 
Átmeneti ivóvízellátás


Átmeneti ivóvízellátás településünkön


Tisztelt Lakosok!

A napokban a médiában is nagy visszhangot kiváltó átmeneti ivóvízellátással kapcsolatosan az alábbiakról szeretném tájékoztatni Önöket:


Az Európai Bizottság 2012. december 25-ig adott haladékot Magyarországnak, hogy biztosítsa az ivóvizek európai uniós határétékek alatti arzén és bór tartalmát. Ezen Uniós követelményeknek jelenleg Magyarországon számos település nem tud megfelelni, köztük településünk sem. Mindezek biztosítása érdekében folyamatban van és várhatóan a következő évben kivitelezésre is kerül a Báránd települést érintő ivóvízminőségjavító program, amely ezen problémákat kezeli.

Mindaddig azonban a településen is szükséges biztosítani az egészséges ivóvízellátást. Ez nem azt jelenti, hogy egyik- napról a másikra a vizünk minősége ilyen mértékben romlott, a vizünk évtizedek óta azonos minőségű. Azonban a település ivóvizének minősége  a hazainál jóval szigorúbb uniós hatáértékeknek nem felel meg.

Ezúton szeretnénk tehát tájékoztatni Önöket, hogy 2013. január 02. napjától a településen az egészségez ivóvízzel való ellátást az Önkormányzat a Belügyminisztériummal és a Magyar Honvédséggel együttműködve látja el, mindaddig amíg az ivóvízminőségjavító program keretében az egészséges ivóvíz a településen nem lesz biztosítva.

Ez a gyakorlatban számunkra azt fogja jelenteni, hogy a Magyar Honvédség kettő naponta, a lakossági igényeknek megfelelő időkeretben, lakosonként négy liter egészséges ivóvizet biztosít a piactér területén. Kérjük mindenki hozzon magával kannát, műanyagflakont stb. amiben haza tudja vinni. 


Megértésüket és türelmüket köszönve,

 


Tisztelettel:
                          Dr. Kovács Miklós polgármester
 
 
< Előző   Következő >